Osteonekros

= Bendöd, vilket vi ägnade oss åt på gymmet idag. Det man inte har i deltan får man ha i bena och som dom gamla fotbollsspelare vi är tycker vi mycket om att träna ben. Träningsvärken lär därför komma som ett brev på posten imorgon då vi körde ett hårt pass som innehöll både skivstång och maskin.

Nedan följer ett par exempel på övningar vi gjorde:

* Utfallssteg som varvades med knäböj:




* Halvan i en av favoritmaskinerna som tar fint på rumpa och lår:




*Helmut ger allt i benpressen:




Som ni ser: ett svettigt och hårt pass som definitivt kommer att kännas imorgon. Imorgon lovar vi dessutom ett spännande inlägg om en välkänd träningsvärk som ställer till det i en särskild situation...

Så välkomna tillbaka imorgon då vi även ska på "lek & bus" med VSIF!

Var tog dagen och träningen vägen?


Ännu en dag då vi inte kunde följa träningsplanen. Men men, bara att ta nya tag. Imorgon är en annan dag.

Vad var det som störde planerna denna tisdag i slutskedet på september?

Halvan blev helt enkelt försenad med tåget och kom tillbaka till Västerås strax innan 18 istället för 16.30. Boxningen startade 17.30 och Helmut ville inte gå dit utan sin fina partner.

Istället blev det senare träning på varsitt håll. Helmut powerwalkade och Halvan spelade innebandy med VSIF.

Vi ber om ursäkt för ett opeppat inlägg, men vi blev väldigt besvikna över att inte få boxas. Vi lovar att ge allt på gymmet imorgon och komma med en strålande uppdatering.

Som sagt, nya tag imorgon!!

Snopet!

Som ni har märkt har bloggen rivstartat med träning lördag och söndag. Därför ville vi även ha tempot uppe idag, måndag. Då vi inte var sugna på ytterligare en dag i friskis lokaler tänkte vi varva med studentidrott i form av tjejfotboll med VSIF. Taggade stressade vi iväg till lokalen som är belägen ett stenkast från vår "Hilde-borg" (Hilde är kvarteret där vi bor). Dock möttes vi av en något snopen syn;


Till vår stora besvikelse var det endast vi två där samt ledaren. Och fotboll på tre personer är inte direkt någon höjdare. Fotbollen blev därmed inställd. Med besvikna steg lunkade vi hemåt medan vi funderade ut en plan B. Väl tillbaka i Hilde-borgen tittade vi igenom kvällens friskisutbud men fann inget i smaken plus att vi nog inte hade hunnit dit i tid. Gym var heller inget alternativ då vi lider av träningsvärk sen lördagens gym och gårdagens box. Vi beslutades oss då för att vila och planera veckans kommande träning. Dock var inte dagen helt träningsfri; magmusklerna fick en omgång då vi tittade på det fantastiska programmet "Svenska Hollywoodfruar"

Planeringen resulterade i följande:

  • Tisdag: Ki-box
  • Onsdag: Gym: Ben
  • Torsdag: Lek & Bus (VSIF)
  • Fredag: Gym: Överkropp + Handboll (VSIF)
  • Lördag: VILA
  • Söndag: Ki-box


Som sagt är vi väldigt taggade och hoppas att ni läsare följer med oss på ytterligare träningsäventyr!

Till sist vill Helmut bevisa hur stressad hon var innan fotbollen:

"Filmjölk i farten"


Halvan funderar..


Först vill jag bara svara på kommentaren om att Sarek-Zara inte kan räknas som kändis. Sarek har varit med i svenska Melodifestivalen 2 gånger och har tävlat i Belgiska versionen (där de vann första delfinalen = internationellt genombrott). Det vet väl alla att det är Melodifestivalen som räknas?

Nu när vi har klarat upp detta så vill jag bara förtydliga vad denna blogg handlar om. Vi är alltså två studenter som tränar det mesta, men på motionsnivå. Vi springer, boxas, gymmar, spelar handboll, fotboll, innebandy och mycket annat. Trots att ingen av oss håller ens i närheten av elitklass inom någon aktivitet så är vi där ändå. Det viktiga är ändå att man gör det man vill. Träning ska vara kul!
Bloggen handlar om vår träningsglädje och är tänkt att fungera som en sporre för andra som vill testa olika idrotter men inte vågar.

Nu ska jag byta om inför kvällens träning. Vad det blir, det får ni se senare. Kameran är ju som alltid med..

// Adrenalin-kram från er Halva

Boxning


Nu har vi pressat ut det sista ur våra redan ömma muskler.
Svetten rann och musklerna protesterade, men vi visade ingen nåd. Här kommer bildbevisen.


Oss vill ni inte möta i en mörk gränd...



Den obligatoriska "efter"-bilden...

 

Ha en fortsatt trevlig kväll!

// Halvan

 


Hjärngympa.. och total genomkörare


Efter att nu ha suttit ca 5 timmar och tränat hjärnan med diverse ortopediska åkommor känner vi oss helt förstörda. Att vara heltidsstuderande är inte alltid en dans på rosor, man kommer aldrig ifrån. Böckerna ligger på bordet och påminner ständigt om att man borde läsa dem. När pluggandet hänger som ett stort grått moln över en, då känns det inte kul längre.

MEN..

Då behövs det något som kan rädda oss från tentaångestens svarta, oändliga avgrund. Vad går då upp emot en total fysisk utmattning som får en att glömma den psykiska? Kvällens räddning stavas KI-box, 75 min. Vi har redan träningsvärk efter gårdagen, så ni kan ju bara tänka er hur vi kommer att röra oss imorgon. Detta pass är det all-in. Inget att spara på. Självklart följer kameran med på vår urladdning..


Inom en snar framtid kommer vi att skriva upp mål, utmaningar och vilka vikter vi tar just nu. Återkommande uppdateringar om muskelstyrkans status, så att ni alla hänger med på hur projektet går.

//Love från Helmut & Halvan


ÄNTLIGEN!


Dagen ni väntat på är nu här. DELTAN har premiär. Vi tar det från början...

Det var en gång en vårtermin '09. Två sjukgymnaststudenter upptäckte att de var födda med inaktiva musculus deltoideus. (Kortfattat namn på svenska: Deltan)


Förtvivlat började studenterna träna på Friskis för att försöka väcka liv i de förslappade deltorna. Detta experiment varade i några månader, med ganska fina resultat. Sedan hände något; det kom en sommar! Deltaproblemet glömdes bort bland jobb och sol/regn. Nu är vi åter här igen, ny termin och en nystart.

Vilka är de två studenterna då?

1. Sara Helmut; en glad skit från en liten håla i Södermanland. Ni vet, stället med Sveriges äldsta äppelträd, finaste kyrktuppen, Sveriges största outlet samt icke att förglömma: Göran Perssons hemort. Helmut har varit aktiv inom diverse sporter så som fotboll, volleyboll, snowboard och en kort karriär inom simning. Ringa in den 24e oktober i kalendern, då fyller Helmut 22 år.

2. Halvan Carro; från en ännu mindre håla som är känd för sin fästning och att det är Sveriges reservhuvudstad. Hålornas håla är belägen i Västergötland, vid Vätterns strand. Kända personer från samma ställe är t ex Sarek-Zara. I Halvans idrottshistoria hittar man bland annat handboll, fotboll, innebandy och en pingisträning. 20-års jubileum för denna tjej firas den 20/10.

Men nu till det som bloggen ska gå ut på: Vägen mot en starkare kropp, då framförallt deltamuskeln.

Det första steget på den långa vägen togs idag, lördagen den 26/9 -09. Klockan 11.00 intog de Friskis&Svettis lokaler på Björnövägen här i Västerås. Både Helmut och Halvan köpte 6 månaders gym/jympa-kort. Med bestämda och självsäkra kliv stegade de in i gymmet och mot uppvärmningshörnan. Efter drygt 10 min på crosstrainern vändes blickarna mot den fruktade maskinen: Hell raiser.

Dagen avslutades med plankan.

Nedan följer de första bilderna från denna stora dag. Vi vet att ni har längtat.




Uppvärmningen. Notera den populära posen "fjärran blick".


Helmut i den fruktade Hell Raisern- även kallad Deltadödaren.
Full fokus från start!



Sedan följde ett antal andra maskiner, dock utan bilddokumentation denna gång. Lugna er, det kommer!

 


Som de blivande sjukgymnaster vi är så avslutade vi såklart med stretching.
(Notera ytterligare en fjärran blick).



PLANKAN!!

Detta var allt för denna gången. Håll utkik, man vet aldrig när nästa uppdatering kommer. Kanske redan imorgon...

To be continued!


Grus i maskineriet

Hoppsan! Premiären blir uppskjuten på grund av "ekonomiska orsaker".

Csn och lön kommer först på fredag och tills dess strejkar plånboken mot Friskis. Svår konflikt att lösa och vi får helt enkelt vika oss och avvakta inkomsten.

Håll ut!


Nu närmar det sig..

Snart är det dags att köra igång en ny säsong av följetongen "Deltan". Håll koll på bloggen så att du inte missar något avsnitt. Vi kör inte med repriser...

RSS 2.0